Ateljé Stundars: studio

Studio | Apartment Surroundings | Application 

The Ateljé Stundars studio is housed right at the heart of the Stundars Museum area, in the attic of a beautiful traditional wooden house.

as vinter studion 600

The studio has a large window facing north. On a bright summer day the natural light coming through the window is sufficient, but most days artificial light is needed. The studio therefore has strong electrical light.

The 60 m2 studio is equipped with tables and chairs and an easel. Artist's materials and equipment may be obtained in Vasa, but we advise our artists to bring as much with them as possible.

as studion 01 600

The studio shares the attic with the Stundars Museum Office. There is a door between the office and the studio which will keep out any disturbing noise from the office.

The stairs leading up to the attic are quite steep. The studio is therefore not handicapped-friendly.

Even though winters in Finland may be bitterly cold with temperatures down to -20 degrees Centigrade, the studio offers a warm and dry place to work.