Priima 2021 måste ställas in

Dialektfestivalen Priima 2021 tvingas ställa in, bara någon dag före festivalen. Nya begränsningar och regler som infördes tidigare i veckan tvingade arrangörerna bakom Priima 2021 att ställa in dialektfestivalen, som skulle ha ordnats lördag 14 augusti på Fagerö folkpark i Närpes.

De nya begränsningarna, som offentliggjordes tisdagen före festivalen, innebär att högst 50 personer får samlas utomhus, om inte vissa specialarrangemang kan ordnas och tryggas. Dialektfestivalen Priima skulle ha samlat cirka 1600 personer, vilket i praktiken innebär att det inte skulle ha gått att genomföra evenemanget på något bra och säkert sätt.

– Det är med en oerhört stor ledsamhet vi tvingas ställa in denna folkfest som vi arbetat för i över två års tid, säger informatören Robert Westergård på Luckan i Sydösterbotten. Westergård framför samtidigt ett stort tack till alla som medverkat i att synliggöra de svenskösterbottniska dialekterna och arbetat för festivalprojektet.

Festivalarrangörerna vill samtidigt tacka alla dem som hade för avsikt att delta i dialektfestival och meddelar att biljettpriset kommer att betalas tillbaka.

  • Träffar: 221
KulturÖsterbottens logotyp med texten ger kulturen synlighet och möjlighet!

Kungsgårdsvägen 46 A, 65380 VASA, FINLAND

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
+358 50 347 0522

Registerbeskrivningar
Tillgänglighetsutlåtande

SÖFUK logotyp

KulturÖsterbotten är en del av
Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur

2018