Förmedla levande traditioner genom berättande? Lär dig mera på webinarium 24 februari!

Berättande och kommunikation är viktigt för att upprätthålla traditioner. Berättelser utgör i sig levande traditioner. Men hur kan man arbeta inom detta område? Kom med på webinarium och ta del av erfarenheter inom berättarkonst, ordkonst och tryggande av levande traditioner.

Torsdag 24 februari kl. 14–16 ordnar KulturÖsterbotten och Berättarnätet Kronoberg webinariet "Att kommunicera sin tradition. Om muntliga traditioner och tryggande av kulturarv" som är öppet för alla som är intresserade.

Anmäl dig senast 21 februari via länken https://forms.gle/7sXQjYG5xDgewtXN9. Anslutningslänk till webinariet sänds ut 22 februari.

 

Program

• Inledning.
• Vad är Sagobygden och vad gör de där? Följ med på resan. Tine Winther, Sagobygden
• Ordkonst Ellen Strömberg, författare och ordkonstlärare
• Sagobygden - fylld med berättelser och i ständig utveckling. Lina Midholm, Sagobygden,
   Agneta J-son Granemalm och Meja Ohlsson Rodriguez, Berättarnätet Kronoberg
• Immateriellt kulturarv som projekt. Johanna Björkholm, KulturÖsterbotten
• Diskussion och avslutning.

Som föreläsare medverkar Tine Winter och Lina Midholm, Sagobygden, Ellen Strömberg, Wava-institutet och Johanna Björkholm, KulturÖsterbotten. Sagobygden och Berättarnätet Kronoberg är Unesco-ackrediterade experter på muntlig tradition, som bland annat driver Sagomuseet och arrangerar Ljungby berättarfestival. Ellen Strömberg är författare och ordkonstlärare, medan Johanna Björkholm har mångsidig erfarenhet av att arbeta medimmateriellt kulturarv och tryggande.

Webinariet strömmas, och föreläsningarna kommer att publiceras efteråt. Det kostar inget att delta.

Webinariet är en del av projektet Kurant, där KulturÖsterbotten samarbetar med Berättarnätet Kronoberg inom området muntlig tradition och tryggande.

 Välkommen med!