Kulturaktörerna i Österbotten stakar ut framtiden för kulturen

Det regionala kulturprogrammet för Österbotten revideras i höst. Kulturaktörer i hela landskapet kommer att samarbeta för att fundera på hur framtiden för kulturlivet i regionen ser ut. Kulturprogrammet uttrycker landskapets gemensamma vilja för och syn på hur kulturen ska utvecklas.

Vid fyra verkstäder kommer kulturaktörerna att diskutera vad som borde utvecklas och vilka insatser som behövs för att främja kulturlivet i Österbotten. Verkstäderna ordnas i Vasa, Jakobstad och Kristinestad. Arrangörerna hoppas på deltagare från många olika kulturgrenar och konstområden. Alla intresserade kan anmäla sig senast den 20 augusti.

– Vi behöver uppdatera kulturprogrammet nu för att få en fräsch vision för hur vi tillsammans vill att kulturen ska främjas i landskapet, säger Tarja Hautamäki, kulturchef vid Österbottens förbund.

Hautamäki får medhåll av Åsa Blomstedt, kulturchef vid KulturÖsterbotten:

– Under våren har vi sett hur mycket kulturarbete betyder för oss och den erfarenheten tar vi med oss i arbetet med det nya kulturprogrammet, säger Blomstedt.

Revideringsprocessen leds av FM Riitta Heinämaa, expert på strategiskt arbete och kreativ finansiering. Heinämaa har verkat bl.a. som direktör för Finlands Estlandsinstitut i Tallinn, Nordens hus i Reykjavik och Teaterhögskolans undervisningsteater i Helsingfors samt som specialsakkunnig vid Nordiska ministerrådets sekretariat i Köpenhamn.

Kulturprogrammet för Österbotten sammanställs gemensamt av Österbottens förbund och KulturÖsterbotten. Läs mera här!

  • Träffar: 412
KulturÖsterbottens logotyp med texten ger kulturen synlighet och möjlighet!

Kungsgårdsvägen 46 A, 65380 VASA, FINLAND

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
+358 50 347 0522

Registerbeskrivningar
Tillgänglighetsutlåtande

SÖFUK logotyp

KulturÖsterbotten är en del av
Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur

2018