Dans, musikk og fortelling som kulturarv i ei digital tid

Dans, musik och berättande som kulturarv i en digital tid

KulturÖsterbotten (Fi), Sagobygden (Sv) och Stiftinga Hilmar Alexandersen (No) har tillsammans ett projekt för att utveckla nya digitala medier för 1) dans, 2) musik och 3) berättande som immateriellt kulturarv. Vi skapar interaktiva byggstenar som kan sättas ihop i olika former för föreställningar och utställningar.

Vi använder samskapande som metod och har arbetsmöten i alla tre länderna där vi både informerar om befintliga projekt och arbetar med att vidareutveckla ny kommunikation.

Utöver de tre samarbetspartnerna har LaFo Folkmusikcenter (Fi), Aesthetic Obstacles (Sv), Certec Institution för designvetenskaper vid Lunds universitet (Sv), Ablemagic (No) och Norska centret för folkmusik och folkdans (No) varit involverade i projektet, samt enskilda volontärer i varje land.

Vi har givit varandra råd om vart och ett av våra projekt i alla tre länderna och den finske musikern Juho Kivivuori och den svenska sångerskan Isa Holmgren har bidragit under inspelningen till föreställningen Arv, som kommer att visas i det helt digitala rummet Steinkaret i Steinkjer Kulturhus i Norge med premiär under Hilmarfestivalen i november 2023.

Detta inledande projekt har nu avslutats, men planering för nya samarbeten inom temat fortsätter.

KulturÖsterbottens logotyp med texten ger kulturen synlighet och möjlighet!

Kungsgårdsvägen 46 A, 65380 VASA, FINLAND

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
+358 50 347 0522

Tillgänglighetsutlåtande

SÖFUK logotyp

KulturÖsterbotten är en del av
Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur

2018