Vandring genom medeltidens Österbotten 2018-2020

Inom projektet Vandring genom medeltidens Österbotten kommer kortfilmer att skapas kring österbottniska platser och sägner med medeltida anknytning. Vi är glada över att få samarbeta med ReThink New Media Solutions och illustratör Jenny Wiik.

 

Vandring genom medeltidens Österbotten

Korsholms slott på medeltiden, skildrat i medlet av 1800-talet av August Lassell. Österbottens museums arkiv

Vi planerar också en ambulerande utställning om Österbottens medeltid, en utställning som skall turnera i alla svenskösterbottniska kommuner. Under hösten har vi ordnat info- och diskussionskvällar runtom i Svenska Österbotten, där vi berättat om projektet och samlat in material för utställningen. Mer information våren 2019! 

Vandring genom medeltidens Österbotten är en fortsättning på Medeltid i samtid (2016-2018). Inom Medeltid i samtid sammanställdes ett lärarmaterial, se länkarna till höger.

Projektet har beviljats stöd genom Aktion Österbotten och genomförs med stöd från Svenska kulturfonden. Närmare info fås av projektplanerare Heidi Hummelstedt genom att gå vidare till kontaktuppgifter  eller mejla Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.!


Rådhusgatan 23, 65100 VASA, FINLAND

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
+358 50 347 0522

Registerbeskrivningar

SÖFUK

KulturÖsterbotten är en del av
Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur

2018