Är dialekter din grej? Välkommen på webinarium 10 maj!

Dialekt beskrivs ofta som gammalmodigt och konservativt. Men i Österbotten används dialekt även på nyskapande sätt och i nya medier. Webinariet ”Dialekten lever” ger exempel på denna livskraft!

Webinariet, som strömmas måndag 10 maj kl. 18–20.30, består dels av presentationer, dels av ett digitalt berättarcafé i samarbete med GLÖD Österbottens berättarcentrum. Bland presentationerna finns Tomas Bäck, som berättar om hur han använder dialekt på sociala medier genom Tomppi´s Memes, Lina Ekblad som talar om dialekt på scenen, Lisa Södergård som berättar om dokumentation av dialekter och Hanna Lagerström som talar om dialekt i poesi och musik.

Sedan följer ett digitalt berättarcafé, som har temat ”Fåltji förr i väädin”. Ann-Luise Bertell inleder och bjuder in till gemenskap i berättandets och lyssnandets tecken. Vi får lyssna till berättelser som kanske kan inspirera till egna minnen och berättelser. I mindre grupper ges möjlighet att dela med sig på ett enkelt och lättsamt sätt. Det går också bra att bara lyssna. Var och en får berätta på sitt modersmål.

Programmet med anmälningslänk: http://bit.ly/3x8avWW. Anmäl dig senast söndag 9 maj!

Du kan anmäla dig till hela programmet, enbart till presentationerna eller enbart till det digitala berättarcaféet.

Webinariet är en del av projektet Kurant – Kulturarv för nutid med tradition. Det digitala berättarcaféet genomförs i samarbete med GLÖD Österbottens berättarcentrum. Webinariet strömmas i samarbete med projekt Boden Live, Yrkesakademin.

Det kostar inget att delta. Välkommen med!

Närmare information: Johanna Björkholm, e-post johanna.bjorkholm(at)kulturosterbotten.fi

  • Träffar: 250
KulturÖsterbottens logotyp med texten ger kulturen synlighet och möjlighet!

Kungsgårdsvägen 46 A, 65380 VASA, FINLAND

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
+358 50 347 0522

Registerbeskrivningar
Tillgänglighetsutlåtande

SÖFUK logotyp

KulturÖsterbotten är en del av
Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur

2018