Luckan är ett finlandssvenskt informations- och kulturcenter, som verkar på elva orter i Svenskfinland.

Det finns två Luckan-center i Österbotten: Luckan i Karleby och Luckan i Sydösterbotten. KulturÖsterbotten är huvudman för bägge.

Luckan erbjuder information om service och aktiviteter på svenska i Finland. Luckan ordnar även kulturaktiviteter, särskilt för barn och unga. I Luckan kan du köpa svenspråkiga böcker och svenska skivor samt biljetter till kulturevenemang, både i närregionen och längre bort.

Luckan-konceptet kom till år 1992, när Luckan i Helsingfors grundades. Det finlandssvenska Luckan-nätverket har en gemensam webbsida: 
www.luckan.fi

Luckan i Karleby

Luckan i Karleby grundades år 2001 och har från första början verkat i stadsbiblioteketets lokaler: http://karleby.luckan.fi

Luckan är en viktig finlandssvensk institution för den svenskspråkiga befolkningen i Karleby och Kronoby med omnejd. Tillsammans med Karleby stad samt lokala föreningar och instanser verkar Luckan för ge den finlandssvenska kulturen synlighet och erbjuda främst barn och ungdomar högklassiga kulturupplevelser på svenska.

Informatör på Luckan i Karleby är Reidunn Manderbacka. Hon vikarieras vid behov av Heidi Sellnäs.

Luckan i Sydösterbotten

Luckan i Sydösterbotten, som öppnades år 2009, finns numera på Sjögatan 49 i Kristinestad. Luckan i Sydösterbotten verkar också i Närpes, i Mitt i stan-huset på Närpesvägen 16: http://sydosterbotten.luckan.fi

Informatör på Luckan i Sydösterbotten är Kaj Irjala. Han vikarieras vid behov av Heidi Nylund.

Läs blogginlägg av informatören Kaj Irjala på Luckans hemsida!

KulturÖsterbottens logotyp med texten ger kulturen synlighet och möjlighet!

Kungsgårdsvägen 46 A, 65380 VASA, FINLAND

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
+358 50 347 0522

Tillgänglighetsutlåtande

SÖFUK logotyp

KulturÖsterbotten är en del av
Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur

2018