Kulturarv i utveckling

KulturÖsterbotten är delgenomförare av Leader-projektet Kulturarv i utveckling, vars syfte är att utveckla tjänster och service kring den österbottniska pilgrimsvandringsleden St Olav Ostrobothnia. Pilgrimsvandringsledens basservice har kartlagts inom tidigare projekt. I samband med ett stort seminarium kring pilgrimsvandring den 6 maj 2024 blev St Olav Ostrobothnia certifierad som officiell Sankt Olavsled. Ett viktigt etappmål är nått, och arbetet fortsätter!

KulturÖsterbotten är involverat bland annat i fortbildningen av turistguider och kulturvärdar och i produktionen av korta ”sägenpoddar” där vi lyfter fram lokala berättelser från de trakter pilgrimsvandrarna passerar.

Projektägare är samkommunen Kvarnen i Kronoby. Även Kristinestads näringslivscentral är delgenomförare av projektet, och ett stort antal aktörer både från kommun, kyrka och tredje sektorn är involverade. Projektet startar i januari 2024 och pågår t o m augusti 2026. Mer information om KulturÖsterbottens andel av projektet fås av projektplanerare Heidi Hummelstedt, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., tel. 044 750 3110.

Foto: Martin Näse

KulturÖsterbottens logotyp med texten ger kulturen synlighet och möjlighet!

Kungsgårdsvägen 46 A, 65380 VASA, FINLAND

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
+358 50 347 0522

Tillgänglighetsutlåtande

SÖFUK logotyp

KulturÖsterbotten är en del av
Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur

2018