Kulturarv i utveckling

KulturÖsterbotten är delgenomförare av Leader-projektet Kulturarv i utveckling, vars syfte är att utveckla tjänster och service kring den österbottniska pilgrimsvandringsleden St Olav Ostrobothnia. Pilgrimsvandringsledens basservice har kartlagts inom tidigare projekt och leden väntas bli certifierad som officiell Sankt Olavsled under våren 2024.

KulturÖsterbotten är involverat bland annat i fortbildningen av turistguider och kulturvärdar och i produktionen av korta ”sägenpoddar” där vi lyfter fram lokala berättelser från de trakter pilgrimsvandrarna passerar.

Projektägare är samkommunen Kvarnen i Kronoby. Även Kristinestads näringslivscentral är delgenomförare av projektet, och ett stort antal aktörer både från kommun, kyrka och tredje sektorn är involverade. Projektet startar i januari 2024 och pågår t o m augusti 2026. Mer information om KulturÖsterbottens andel av projektet fås av projektplanerare Heidi Hummelstedt, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., tel. 044 750 3110.

Foto: Martin Näse

KulturÖsterbottens logotyp med texten ger kulturen synlighet och möjlighet!

Kungsgårdsvägen 46 A, 65380 VASA, FINLAND

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
+358 50 347 0522

Tillgänglighetsutlåtande

SÖFUK logotyp

KulturÖsterbotten är en del av
Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur

2018