Morgonkaffe och tematräffar kring konstundervisning

Under våren anordnar projekt Kulturum - forum för konstundervisning månatliga morgonkaffen och tematräffar kring konstundervisning för barn och unga. Målet är att öka erfarenhetsutbyte, samverkan och kollegialt stöd på fältet. 
 

Morgonkaffe med fri diskussion 

I de digitala nätverksträffarna Morgonkaffe med Kulturum bjuder vi konstundervisningsfältets aktörer till fri diskussion och nätverkande över en kopp kaffe eller te. Morgonkaffena är för alla med intresse för att samtala och delge tips med varandra kring konstundervisning för barn och unga. 

Morgonkaffe med Kulturum arrangeras en gång i månaden med start på vändagen 14 februari. Följande morgonkaffe-träffar anordnas 13 mars, 10 april, 8 maj och 5 juni kl. 8.30-9.30 via Teams. Alla morgonkaffe-träffar har samma deltagarlänk och ingen anmälning behövs. Deltagarlänken hittar du bland annat på Kulturums hemsidor (Sydkusten och KulturÖsterbotten) och sociala media. 

 

Konstundervisningsmorgon om aktuella teman 

I mötesserien Konstundervisningsmorgon fördjupar vi oss i aktuella teman och frågeställningar inom konstundervisning för barn och unga tillsammans med en sakkunnig gäst. 

Temat för första Konstundervisningsmorgonen 21 mars är Fyrklöver-modellen och pedagogiskt kvalitetsarbete. Morgonen gästas av Jolin Slotte, undervisningsråd på Utbildningsstyrelsen. Under morgonen får vi höra om den dagsaktuella Fyrklöver-modellen, som syftar till att stödja pedagogiskt kvalitetsarbete inom den grundläggande konstundervisningen. 

Den 18 april gästas Konstundervisningsmorgonen med temat Kulturläroplaner och konstundervisning av Annina Ylikoski, koordinator på Österbottens barnkulturnätverk BARK. Under morgonen behandlar vi frågeställningar om hur vi kan utöka samarbete mellan kulturläroplaner och konstundervisning samt hur kulturläroplanerna kan förebygga kultur- och konstundervisningens tillgänglighet och jämlikhet. 

Den 16 maj gästas Konstundervisningsmorgonen av Hanna Koskimies från Undervisnings- och kulturministeriet. Under morgonen får vi höra hur reformen av lagstiftningen om grundläggande konstundervisning kommit igång samt hur processen framskrider. Under morgonen kommer det att finnas rum för att fråga frågor av Hanna Koskimies. Morgonen är tvåspråkig (finska och svenska). Har du frågor du vill ställa till Hanna Koskimies? Vänligen skicka in dina frågor om reformen av lagstiftningen till oss via mejl Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast måndag 6 maj. Frågorna kan vara på finska eller svenska.

Konstundervisningsmorgnarna anordnas under våren den 21 mars, 18 april och 16 maj på torsdagar klockan 8.30 - 9.30 via Teams. Deltagande i Konstundervisningsmorgonen är gratis och öppet för alla intresserade. Alla möten i serien har samma deltagarlänk och ingen anmälning behövs. Deltagarlänken hittar du bland annat på Kulturums hemsidor och på facebook

Konstundervisningsmorgnarna anordnas av Kulturum - forum för konstundervisning i samarbete med Idébanken, KulturÖsterbotten och Sydkusten. Kulturum finansieras av Svenska Kulturfondens SKAPA-satsning. 

 

Kontakt 

Johanna Björkholm 
projektledare på Kulturum forum för konstundervisning 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
+358 (0)44 750 3149 

Vippe Leminen 
projektledare på Kulturum forum för konstundervisning 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
+358 (0)50 5527 276 
 

  • Träffar: 436
KulturÖsterbottens logotyp med texten ger kulturen synlighet och möjlighet!

Kungsgårdsvägen 46 A, 65380 VASA, FINLAND

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
+358 50 347 0522

Tillgänglighetsutlåtande

SÖFUK logotyp

KulturÖsterbotten är en del av
Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur

2018