Digitalisering & kultur

KulturÖsterbotten drev åren 2018-2020 projektet Digital delaktighet. Projektet hade som mål att utveckla de digitala kulturella tjänsterna i Österbotten i samarbete med kommuner och andra kulturaktörer. Inte alla utvecklade koncept blev bestående, men den del av materialet som finns kvar kan du bekanta dig med här.

Kategorier

Föreläsningar med Linda Mannila

Projektet Digital delaktighet arrangerade tre föreläsningar med Linda Mannila, forskare och samhällsentreprenör kring digitaliseringen i samhället. Inspelningarna av föreläsningarna finns här.

Kulturpresentationer på minoritetsspråk

Projektet Digital delaktighet samarbetade med staden Jakobstad och Korsnäs kommun kring att göra korta videor där kulturlivet i kommunen presenteras på olika minoritetsspråk. Videorna kan man se här.

Vasa stad - handbok för virtuella kulturtjänster

Projektet Digital delaktighet deltog i Vasa stads projekt Virtaa! med syfte att utveckla och testa digitala kulturtjänster. Projektets handbok finns här på finska och svenska.

Dokument

default Barnkulturnätverket BARKs virtuella escape room Populär

Av 547 nedladdningar

Barnkulturnätverket BARK tog fram ett digitalt escape room, Arvids hemliga resa, med fokus på högstadieelever. I tidsresan får spelaren hjälpa Arvid, 19 år, att lösa uppgifter på vägen som emigrant till Amerika. Arvids hemliga resa finns på svenska och finska.

pdf Bokcirklar i molnet. Cirkelledarens handbok Populär

Av 880 nedladdningar

Bokcirklar i molnet. Cirkelledarens handbok

I samarbete med Pedersöre bibliotek hölls flera bokcirklar digitalt på Facebook. Under projektet samlades många erfarenheter som finns dokumenterade i denna manual. Bra att ha för den som funderar på att starta en digital bokcirkel!

pdf Digital delaktighet - projektets slutrapport Populär

Av 567 nedladdningar

default Diktkvällen Poesi utan murar i Korsnäs bibliotek Populär

Av 493 nedladdningar

I Korsnäs kommunbibliotek ordnades vintern 2019 diktkvällen Poesi utan murar, som också filmades och lades ut på bibliotekens webbtv, Bibliotekskanalen.

default Svenska veckan digitalt Populär

Av 726 nedladdningar

Projektet Digital delaktighet utvecklade och koordinerade Svenska veckan digitalt, i samarbete med Folktinget. Svenska veckan digitalt bjöd på digitala kulturupplevelser under Svenska veckan 2-8.11.2020.

default Vår på Harf - en virtuell tidsresa Populär

Av 524 nedladdningar

I samarbete med Brages friluftsmuseum i Vasa och det dramapedagogiska resurscentret Dialog utvecklades en digital version av tidsresan Vår på Harf.

default Virtuell guidning i Wasa Teater Populär

Av 713 nedladdningar

I samarbete med projektet Digital delaktighet utvecklade Wasa Teater en virtuell guidning i teaterhuset.

KulturÖsterbottens logotyp med texten ger kulturen synlighet och möjlighet!

Kungsgårdsvägen 46 A, 65380 VASA, FINLAND

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
+358 50 347 0522

Tillgänglighetsutlåtande

SÖFUK logotyp

KulturÖsterbotten är en del av
Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur

2018