Från trästock till skötbåt. Se vår nya film om österbottniska klinkbåtstraditioner!

Intresserad av skäriliv och båtar? Vill du veta mera om hur livet längs kusten såg ut förr vi världen? Då ska du inte missa vår nya film ”Från trästock till skötbåtbåt. Klinkbåtstraditioner i Österbotten”, som nu lanseras på webben. Filmen ger en överblick över hur klinkbyggda båtar traditionellt har tillverkats i Österbotten, och berättar även om båtarnas kulturhistoriska betydelse i regionen.

I filmen får vi följa Bosund båt-, fiske- och jaktmuseum under bygget av en ny skötbåt – börjande med en trästock och med slutscener från en seglats med den nybyggda båten. De nya filmsekvenserna kompletteras med arkivmaterial från Svenska litteratursällskapets arkiv för att belysa klinkbåtstraditioner i äldre tid.

”Från trästock till skötbåt” erbjuder en unik och stämningsfull inblick i träbåtarnas Österbotten, och samtidigt en introduktion i levande traditioner.

Filmen är tillgänglig via KulturÖsterbottens materialbank och får fritt användas vid icke-vinstdrivande evenemang.

Direktlänk till filmen: https://www.kulturosterbotten.fi/om-kulturoesterbotten/materialbank/klinkbatstraditioner/157-fran-traestock-till-skoetbat-oesterbottniska-klinkbatstraditioner/file

  • Träffar: 316
KulturÖsterbottens logotyp med texten ger kulturen synlighet och möjlighet!

Kungsgårdsvägen 46 A, 65380 VASA, FINLAND

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
+358 50 347 0522

Tillgänglighetsutlåtande

SÖFUK logotyp

KulturÖsterbotten är en del av
Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur

2018