Ateljé Stundars söker gästkonstnärer för år 2025

Intresserad av en residensvistelse på gästkonstnärsresidenset Ateljé Stundars år 2025? Nu är det dags att lägga in en ansökan!

Gästkonstnärsresidenset Ateljé Stundars, som drivs av KulturÖsterbotten i nära samarbete med Stundars museum, tar varje år emot två–fyra gästkonstnärer eller -konstnärspar, som under sin residensvistelse har möjlighet att genomföra en viss arbetsplan eller arbeta med ett visst projekt. Gästkonstnärerna förväntas samtidigt samverka med konstfältet i Österbotten och bjuda på bl.a. föreläsningar och verkstäder eller hålla öppet hus i ateljén.

År 2025 erbjuds två residensperioder med öppen ansökan: januari–april och maj–augusti. Årets fyra sista månader viks för ett helt nytt samarbete mellan Ateljé Stundars och stiftelsen Pro Artibus. Ateljé Stundars kommer under september–december 2025 att gästas av en nordisk bildkonstnär, som bjuds in av Pro Artibus. Avsikten med samarbetet är att fördjupa de spår som gästkonstnären lämnar efter sig och stärka de samarbetsnätverk som uppstår mellan gästkonstnären och konstlivet i regionen.

Vill du veta mera? Läs om residenset på KulturÖsterbottens hemsida: www.kulturosterbotten.fi/atelje-stundars. På sidan finns även en länk till ansökningsformuläret för residensvistelse år 2025. – Ansökningstiden för residensvistelse år 2025 går ut 31 maj.

  • Träffar: 419
KulturÖsterbottens logotyp med texten ger kulturen synlighet och möjlighet!

Kungsgårdsvägen 46 A, 65380 VASA, FINLAND

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
+358 50 347 0522

Tillgänglighetsutlåtande

SÖFUK logotyp

KulturÖsterbotten är en del av
Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur

2018