Webinarium om kreativt ledarskap lördag 7 oktober – välkommen med!

Välkommen på webinarium om kreativt ledarskap: Konst och kultur med barn

Vilken roll spelar konst och kultur i barn och ungas liv och utveckling? Varför är det viktigt att vi stimulerar och utvecklar förmågor som föreställningsförmåga, kreativitet och empati? Vilken roll kan vi som ledare inom konst och kultur fylla när det gäller att skapa ett hållbart samhälle? Under webinariet som tar utgångspunkt i både våra personliga erfarenheter, aktuella samhällsfrågor och konstpedagogisk teori möts vi i dessa frågor.

Föreläsningen passar alla som arbetar med eller intresserar sig för området konst- och kulturundervisning.

Tidpunkt: lördag 7 oktober kl. 10–12
Hur: avgiftsfri distansföreläsning via Zoom
Föreläsare: pedagog och konstnär Lina Teir
Anmälan: senast torsdag 5 oktober: https://link.webropolsurveys.com/S/2E3F92DA2440C063

Om föreläsaren: Lina Teir är konstnär och pedagog som i huvudsak ägnar sig åt musik, berättande, drama och teater. Som pedagog har hon ett helhetsperspektiv på konst, kultur och kreativitet. Hon är utbildad vid Åbo Akademi (Master i Pedagogik, med fördjupning i drama och musik) och Høgskolen i Oslo (Bachelor i Drama och teaterkommunikation). Hon har arbetat som konstpedagogisk ledare bland annat inom musikskolan LUMA (Kristinestad), Wasa Teater och GLÖD – Österbottens berättarcentrum. 2020–2022 var hon anställd som förstelektor i drama vid Universitetet Sørøst-Norge, där hon undervisade i estetiska läroprocesser för blivande lärare inom småbarnspedagogiken och grundskolan. Läs mera på www.linateir.com

Webinariet arrangeras av projekt Kulturum, forum för konstundervisning. Projektet ägs av Sydkustens landskapsförbund och KulturÖsterbotten och är en del av Svenska kulturfondens Skapa-satsning.

  • Träffar: 275
KulturÖsterbottens logotyp med texten ger kulturen synlighet och möjlighet!

Kungsgårdsvägen 46 A, 65380 VASA, FINLAND

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
+358 50 347 0522

Tillgänglighetsutlåtande

SÖFUK logotyp

KulturÖsterbotten är en del av
Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur

2018