Material för ordkonststund med äldre nu tillgängligt på webben!

Material för en ordkonststund med äldre – inspirerande bildkort och en lättanvänd materialguide – finns nu fritt tillgängligt på webben för vem som helst som vill slå sig ner kring en ordkonststund tillsammans med en äldre.

Materialet (två pdf-filer) kan laddas ner på materialbanken på KulturÖsterbottens hemsida: www.kulturosterbotten.fi/materialbank. Välj kategorin Berättande och ordkonst!

Materialet anknyter fritt till tv-serien Ordskatter, som visas på OnniTV under oktober–december. Serien i sju avsnitt – av vilka två på svenska – leker med ord, rim och ramsor som hjälper tittaren att minnas sina egna ordskatter – lekramsor, ordspråk och talesätt – och dela med sig av dem till andra. Huvudrollerna i de två svenskspråkiga avsnitten spelas av Susanne Marins och Jonas Bergqvist.

Läs mera om tv-serien: https://svangrum.sofuk.fi/71-2023/september/431-ordskatter-vantar-pa-att-bli-upptackta-i-host

TV-serien Ordskatter och det tillhörande ordkonstmaterialet har producerats som en del av projektet Ordkonst för äldre, som genomförs av Södra Österbottens förbund, Österbottens förbund och KulturÖsterbotten. Sin finansiering får projektet från Centret för konstfrämjande. Projektet administreras av Södra Österbottens förbund.

  • Träffar: 240
KulturÖsterbottens logotyp med texten ger kulturen synlighet och möjlighet!

Kungsgårdsvägen 46 A, 65380 VASA, FINLAND

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
+358 50 347 0522

Tillgänglighetsutlåtande

SÖFUK logotyp

KulturÖsterbotten är en del av
Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur

2018